9 ideeën voor een ludieke openingshandeling | Promodukties
9 ideeën voor een ludieke openingshandeling
13 augustus 2021 

9 ideeën voor een ludieke openingshandeling

De juiste openingshandeling zorgt voor nog meer feestvreugde

Een openingshandeling is een feestelijke gebeurtenis, waar vaak lang naartoe is gewerkt. De opening van een winkel, de heropening van een bedrijf, een nieuwe vestiging of een andere bijzondere gebeurtenis. Het is een moment om in het bijzijn van belangrijke relaties, klanten en de pers, even bij stil te staan. Een aantal inspirerende originele suggesties ter verhoging van de feestvreugde:

Idee 1: Reclamebakfiets

Een reclame bakfiets staat niet alleen heel leuk voor de nieuwe winkel, je kan er ook de wijde omgeving mee in om het publiek actief uit te nodigen bij de ludieke openingshandeling.

Idee 2: Mupi's & Confettikanon

Mupi’s of mobiele abri’s bieden een uitgelezen kans om de openingsboodschap te brengen. Ook in aanloop naar de (winkel) openingsdag. Mensen kunnen al ruim van te voren lezen wanneer het heugelijke moment gaat plaatsvinden. De openingshandeling middels confetti kanon of een lintje knippen wordt hiermee extra aangekleed, wat een positief effect heeft op de foto’s en video!

Idee 3: Valscherm

Een valscherm biedt een mooi foto- en filmmoment bij de openingshandeling. Samen aftellen tot het moment en daarna mag de eerste persoon de nieuwe winkel in.

Idee 4: Showroomwagen

Bij grotere locaties of gebouwen kan de Showroomwagen worden ingezet voor de openingshandeling of presentatie van de nieuwe collectie. Rijdend in de omgeving krijgt het publiek zo alvast een preview.

Idee 5: Lintje knippen

Eenvoudiger dan een valscherm is het bekende lintje doorknippen bij de (her)opening. De burgemeester, de wethouder of een ander bekend persoon mag deze eervolle taak uitvoeren. Een mooi fotomoment. Ook voor in de lokale krant.

Neem vrijblijvend ovntact met ons op

0204609007
info@promodukties.nl

Idee 6: Cloudvertising

Maak van het luchtruim 1 grote advertentieruimte met je logo als wolk. Vanaf de grond laat een ‘wolkenmachine’ je logo de lucht invliegen. De wolkjes kunnen kilometers ver vliegen, en lossen uiteindelijk gewoon op. Hierdoor wek je niet alleen de aandacht in de wijde omgeving, het is ook nog eens milieuvriendelijk.

Idee 7: Ballonnenboog

Een Ballonnenboog is een simpel maar effectief middel om een opening te vieren. Vanaf de dag van opening tot wel een week erna zorgt het voor extra aandacht en een vrolijk gezicht. Ballonnenbogen zijn in vrijwel ieder formaat en kleur te bestellen.

Idee 8: Promobikes

Een Promobike aan beide kanten van de winkelingang staat niet alleen heel feestelijk, je kan er ook de wijde omgeving mee in om het publiek actief uit te nodigen bij de openingshandeling. Zo geef je op een opvallende manier duidelijk dat er iets te vieren valt.


Idee 9: DJ booth

Ter ondersteuning en versterking van het openingsmoment komt een muziekinstallatie goed van pas. Na het openingsmoment zorgt de DJ voor muzikale ondersteuning tijdens de receptie met een hapje en een drankje.


Voorbeeld gebrande wagen voor Roadshow met mooi weer

Ervaring met openingshandelingen

Promodukties heeft al tientallen succesvolle winkelopeningen verzorgd, en barst van de ideeën. Van kleine lokale winkels met beperkt budget, tot landelijke ketens met continue (her)openingen. De kracht zit hem in de op maat gemaakte aanpak en persoonlijke uitvoering. Promodukties beschikt over allerlei passende oplossingen. Jij hoeft alleen maar te weten waar de doelgroep zich bevindt. Wij bedenken de beste manier om deze te bereiken.

Neem vrijblijvend contact met ons op

0204609007
info@promodukties.nl


Over de schrijver
Sylvia Bolder
Door

Sylvia Bolder

op 09 Apr 2024

Beste heer, mevrouw, Jullie bieden de mogelijkheid aan voor Cloudvertising (idee 6 bij leuke openingshandelingen). Graag ontvang ik hier meer informatie over en met name wat de kosten zijn. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Sylvia Bolder

Reactie plaatsen