Duurzaam & MVO: groene reclame-uiting en promotie | Promodukties

Duurzame fieldmarketing met Promodukties

Promodukties loopt voor op duurzame fieldmarketing. Bij voorkeur werken wij met biodegradable verpakkingen en zorgen wij voor opvallende lokale promotie met onze reclame bakfietsen, promobikes (beide door spierkracht voortbewogen), Walking Billboards en DigiCars (de laatste elektrisch aangedreven). Daarnaast kopen wij het fruit direct in bij de boer. Geen gewoon fruit, maar juist dát fruit wat qua smaak goed en gezond is maar net niet aan de A-eisen voldoet en anders onnodig wordt weggegooid.

 

Voor productiewerk (denk aan het inpakken van grote hoeveelheden samples, etc.) worden samenwerkingen gezocht met sociale werkplaatsen. Op deze manier streeft Promodukties ernaar om zoveel mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, zodat wij met elkaar kunnen zorgen voor een groene reclame-uiting.

Biodegradable verpakkingen 

Duurzame materialen komen van de juiste leveranciers. 

Fruitinkoop

Het fruit wordt direct bij de boer ingekocht, voor minder verspilling.

Sociale duurzaamheid

Sociale werkplaatsen helpen ons met werkzaamheden.

Enkele van onze duurzame services

Green graffiti

Green (Reversed) graffiti geeft een creatieve en duurzame uitstraling aan je uiting. Daarom is green graffiti perfect in te zetten voor een winkelopening, een bekendmaking van een nieuw logo of een andere promotie! Het valt op en enige wat je nodig hebt is een sjabloon en wat water. De graffiti wordt meestal ’s nachts gemaakt en overdag aangevuld door het product uit te delen met promobikes, bakfietsen, segways of digicars.
florena reclame bakfiets Amsterdam influencertour

Reclame bakfietsen

De reclame bakfiets is een zeer praktisch en groen mobiel medium waardoor je de doelgroep actief kan opzoeken.  En of het nu om een elektrisch of spierkracht aangedreven exemplaar gaat, milieubewust is het altijd.

Fietsaanhangers

Met deze zichtbare fietsaanhangers kun je gemakkelijk alle plekken af waar je maar wilt fietsen.  Met de speciale koppeling kun je deze aanhanger aan elke fiets bevestigen en soepel rijden. De fietsaanhanger kan in meerdere formaten worden gezet, liggend, staand, vierkant en XL. De bedrukte doeken zijn achteraf voor jou.

Ook duurzaam je merk promoten?

Wij hebben genoeg ideeën. Benieuwd? Bel ons of stel je vraag.

Voorbeelden van duurzame campagnes

Lowlander event geheel opgebouwd met gerecyclede materialen

Lowlander Beer is een merk dat zeer begaan in met de planeet en is altijd opzoek om te zien waar men een steentje kan bijdrage. Zo ook in het Seagrass project waarmee aan het behoud van de oceaanbodem wordt bijgedragen.


Bij het lanceren van deze campagne hoort bij uitstek een duurzame setting uiteraard. De Lowlander Seagrass experience, is daarom geheel opgebouwd uit interactieve stations gemaakt van gerecyclede houten pallets. Pallets die na deze campagne een nieuwe functie krijgen en nog jaren mee kunnen.

Biologisch afbreekbare koekjesverpakkingen

Bij veel van onze promotiecampagnes raden we aan iets lekkers uit te delen aan de doelgroep. Je creëert hiermee immers ‘stopping power’ waarna je het gesprek aan kan gaan met het gewenste publiek. Het is een tweerichtingsverkeer situatie geworden; ik geef iets aan jou en jij geeft iets aan mij. Dat werkt heel natuurlijk.


Wanneer je bijvoorbeeld een koekje uitdeelt aan de doelgroep wil je dat graag hygiënisch doen, zonder de associatie met slechte plastic verpakkingen. De oplossing? Maak gebruik van in bulk geleverde versnaperingen en verpak deze in biologisch afbreekbare zakjes. Je hebt wel de hygiëne goed verzorgd maar niet de plastic rommel! Daar niet je een klein flyertje aan voor het overbrengen van informatie. 

Bewustwordingscampagne voor afvalverwerking

Hoe zorg je er als gemeente voor dat jouw burgers op de juiste manier hun afval aanbieden?


Door de straat op te gaan met een compleet gebrande elektrische bakfiets die tot aan de rand gevuld is met gratis GFT bakjes voor op het aanrecht. Op de bakjes zit een sticker met uitleg en een QR code die direct doorlinkt naar de gemeente website. Aan de traffic op de site is duidelijk te zien dat dit werkt. En waar kun je de mensen beter treffen dan bij de supermarkten in de gemeente? Door een aantal dagen te staan bereik je bijna alle relevante mensen. En dat op ludieke groene wijze met veel impact!

Ook duurzaam je merk promoten?

Wij hebben genoeg ideeën. Benieuwd? Bel ons of stel je vraag.

Download onze whitepaper en laat je inspireren

Ontdek wat er mogelijk is op het gebied van duurzame fieldmarketing en zie hoe andere bedrijven, overheden en gemeentes dit succesvol hebben aangepakt. 

Download onze whitepaper over duurzame marketing