Fotomarketing: blijf onder de aandacht van je doelgroep | Promodukties

Fotomarketing: blijf onder de aandacht van jouw doelgroep

Foto’s zijn tegenwoordig veel gedeelde content op social media en dankzij internet blijft deze en andere content zich makkelijk en snel verspreiden. Juist daarom is het belangrijk om te zorgen voor originele foto’s. Gewoon een leuke foto waar wat tekst en/of een logo op staat, zal minder snel worden verspreid op een social media-account, dan een foto die wat gekker is dan normaal of waar een boodschap achter zit.

Ook blijven hangen?

Wij hebben ideeën genoeg. Benieuwd? Bel ons of stel je vraag.

Meer over fotomarketing

Naast de originaliteit van de foto, speelt de herinnering die erbij komt kijken ook een rol. Een foto waar de bezoeker een herinnering aan heeft, zal sneller op social media worden gedeeld.

Toch zijn er bij fotomarketing ook dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid informatie en reclame die je op een frame zet. Je wil dat het duidelijk is dat het over jouw merk gaat, maar een foto waar te veel reclame op staat zal niet snel worden gedeeld. Een foto waar een quote, slogan of boodschap op staat waar de bezoeker zich in kan vinden, heeft meer succes.

Ook de locatie speelt een belangrijke rol. Bezoekers van een festival zullen interesse hebben in deze foto. Winkelcentra bezoekers daar en tegen niet, omdat dit niet is waarvoor zij zijn gekomen.

Beter resultaat

Fotomarketing zorgt ervoor dat jouw merk langer wordt onthouden door de bezoeker. Zet deze vorm van marketing in op, bijvoorbeeld een beurs, event of festival en koppel jouw merk aan een herinnering. Hoe origineler de foto’s zijn, hoe meer de bezoeker hier gebruik van wil maken en zal delen op social media. Of ze nemen de foto mee naar huis, om deze bijvoorbeeld op de koelkast te hangen. Nu is het zaak om een goed frame te hebben, waar de juiste en relevante informatie op staat van jouw merk.

 

Bekijk hier een video van een eerdere actie die is uitgevoerd met fotomarketing. Voor meer promotiesuggesties, zie: Instore & nearstore promoties en Acteurs & entertainers. Promodukties denkt graag mee over de mogelijkheden voor jouw merk. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook blijven hangen?

Wij hebben ideeën genoeg. Benieuwd? Bel ons of stel je vraag.