Promotie en enquêtes met robots
Robots hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen maar ook op volwassenen!

 

Door de inzet van robots bij brand activation of onderzoek, wordt het aantrekken van de doelgroep heel eenvoudig. Daarnaast leert de ervaring dat mensen gemakkelijk contact maken met een Pepper of Nao robot en eerlijker antwoord geven. De robot zorgt zo voor het eerste contact met de doelgroep voor een introductie waarna de fieldmedewerkers bij kunnen springen.

Meer informatie

Het gebruik van robots is de laatste jaren sterk toe genomen. Zowel in huis als op kantoor kom je ze steeds vaker tegen. Inmiddels gebruikt al zo’n 7% van de bedrijven één of meerdere robots op de werkvloer. Maar ook bij het uitvoeren van onderzoeken en enquêtes komen ze steeds meer voorbij.

 

Een Pepper robot is een sociale servicerobot en volledig ontworpen voor de sociale interactie. De robot kan communiceren via spraak en via het beeldscherm op zijn buik. Daarnaast beschikt Pepper over een 3D camera, veel sensoren en een batterij die 12 uur mee gaat. Ook beheerst hij meerdere talen, zoals Japans, Engels, Spaans, Frans en Nederlands.

 

Een Nao robot is van dezelfde ontwerpers als de Pepper robot. Maar de robot is voornamelijk gericht op het uitvoeren van onderzoek en onderwijs. Een Nao robot beschikt over 7 aanrakingscensoren, die zich bevinden op het hoofd, de handen en de voeten. Daarnaast heeft de robot 4 microfoons om met de mensen te communiceren en twee 2D camera’s. En Nao spreekt en verstaat 20 talen, zoals Engels, Frans, Spaans, Duits, Arabisch, Russisch, Nederlands, etc.

 

De inzet van robots kunnen uitstekend worden gecombineerd met fieldmedewerkers. Denk bijvoorbeeld aan een demonstratie of een sampling actie rond de robot. Naast dat de robots effectief en leerzaam zijn, zorgen ze ook voor het nodige plezier.

 

Mogelijkheden

Promodukties denkt graag met je mee over de mogelijkheden die er zijn voor jouw bedrijf. Voor meer promotiesuggesties, zie: Entertainment voor productpromotie & Onderzoek en enquêtes algemeen.